torstai 1. joulukuuta 2011

Joulukalenteri 2011 avautuu....

Joulukuu startataan myös Poppelissa joulukalenterin avaamisella. Joulukuun ajan arkipäivisin avautuu näyteikkunassa uusi ohje. Ohjeet saat paperiversiona Poppelista (Jyväskylän myymälä). Osa ohjeista päiviteään myös blogiin joten kannattaa seurailla Poppelin blogia.

Harmaan joulukuun alun voi kirkastaa ihanilla langoilla ja väreillä, sillä vielä on rutkasti aikaa neuloa pukinkonttiin. Poppelin joulukalenteri on suunniteltu niin että mitä lähemmäksi mennään aattoa sitä pienempiä ja nopeampia luukkujen ohjeet ovat toteuttaa eli vielä aatonaaton luukunkin kerkiät toteuttamaan pukinkonttiin.

Kaikkiin ohjeisiin löydät materiaalit Poppelista!! www.poppeli.net - verkkokauppa

Ensimmäisen luukun takaa löytyy
neulottu + huovutettu lapanen


NAISTEN LAPANEN
Lanka: Létt Lopista, 100% Islantilainen villa, 2 kerää=100g
Puikot: 5-6mm käsialan mukaan
Huovutettuna lapanen on lämmin, kevyt ja pehmeä.

Luo 40 silmukkaa sukkapuikoille, neulo 2 kerrsota aina oikeaa. Neulo sitten sileää neuletta 32 kerrosta. Tee seuraavalla kierroksella 2. puikon lopussa peukalo: neulo puikon viimeiset 8s ensin erivärisellä langalla oikein, siirrä takaisin vasemmalle puikolle ja neulo uudelleen lapaslangalla. Jatka vielä 28krs ja aloita kärkikavennus

Kärkikavennus:
Neulo ensimmäisen puikon 1.s oikein, neulo seuraavat 2 silmukkaa oikein yhteen takareunoistaan, jatka sileää neuletta. Tee seuraava kavennus puikon 2 lopuussa kun jäljellä 3 silmukkaa. Neulo 2 s oikein yhteen etureunoistaa ja neulo puikon viimeinen silmukka oikein. Tee vastaavanlaiset kavennukset jatkossa puikon 1. ja 3. alussa sekä puikon 2. ja 4 lopussa. Kun jäljellä 8 silmukkaa, katkaise lanka n. 15cm päästä ja pujota lanka silmukoiden läpi, kiristä ja päättele.

Peukalo:
Pura erivärinen lanka ja poimi silmukat sukkapuikoille yht 19 silmukkaa. Neulo 14 krs ja aloita kavennukset kuten lapasen kärjessä, puikoilla 1. ja 3 alussa, puikoilla 2. ja 4 lopussa. Kavenna kunnes jäljellä 7 silmukkaa, katkaise lanka , pujota silmukoiden läpi ja päättele.

Huovutus:
Pese lapaset 50-60 asteen kirjopesuohjelmalla tennispallojen / pyyhkeiden kanssa. Jauhemainen pesuaine huovuttaa paremmin kuin nestemäinen. Muotoile lapaset pesun jälkeen oikean mittaisiksi ja jätä kuivumaan tasolle.
s= silmukka
krs= kerros
o = oikea silmukka
n= nurja silmukka

ja nyt neulomaan, nähdään Poppelissa!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti