torstai 8. joulukuuta 2011

Avautuneita luukkuja ja tunnelmaa

Poppelin joulukalenterista on avattu luukkuja joista löytyy aina jokaiselle arkipäivälle jokin kiva neule/virkkausohje. Tähän mennessä avattu: huovutettu lapanen, Joulumyssykkä, pitsiset ranteen lämmittimet, valokranssi ja tänään on joulupossu (niskatyyny) toki possu on ihana pehmolelu niin pienille kuin vähän isommillekin. Kaikki ohjeet paperiversiona Poppelissa. Osa ohjeista päivitetään myös tänne Blogiin ryhmäpäivityksinä.VALOKRANSSI


Tarvikkeet:


100g paperinarua, metallinen kehikko halkaisija 25cm, puikot 9-12mm sekä


led-valot ulko tai sisä käyttöön.Luo 50 silmukkaa ja neulo aina oikeaa kunnes narua jäljellä sen verran että se riittää päättelyyn ja kappaleen ompeluun tuupimaiseksi putkeksi.


Kieputa rautakehikon ympärille led-valot ja rullaa tämän jälkeen paperinatusta neulottu tuupi kehikon ympärille. Nauti kranssin tuomasta ihanasta valosta!Kynttilät, kyntteliköt ja lyhdyt, siinä on joulun tunnelmaa. Mites sitä onkaan niin herkkänä aina näin joulun alla kynttilöiden luomaan tunnelmaan. Mielessäni jo odotan perheen ensimmäistä joulua ikiomassa kodissamme. Vielä muutama viikko ja sitten saamme hiljentyä hetkeksi jokainen omilla tahoillamme rakkaiden ja läheisten ihmisten kanssa viettämään joulurauhaa.Jotain pientä on valmistunutkin. Baskeri Dropsin Baby alpaca silkistä 65 g


3.5mm puikoilla 120 silmukkaa. Alkuun resori 2 oikein 2 nurin, pipo suljettuna oikein/nurin kerroksia. Kavennukset pään päällä oikeilla kerroksilla siten että tasaisesti 10 silmukkaa ja kavennus, tämän jälkeen välikerros nurjaa ja taas oikealla kerroksella kavennukset 9 silmukan välein ja välikerros..jatka tähän tapaan. Kun jäljellä noin 10 silmukkaa vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele.
Alku viikosta tulee perjantain ja maanantain joulukalenteri luukku päivitykset, jännitystä...
3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Höh mä täällä vähän säädän ja kaikkea siis voi ja tapahtuu. :/ Tänään siis ikkunan takana ihailtiin tuota joulupossua. Kolmesta suusta tuli jo väritoiveetkin. Olishan tuo kiva. Tarvii varmaan varuks käydä hakemassa ohjetta jos vaikka innostuiskin tekemään.

  VastaaPoista
 3. hei
  Onko kaikki extra fine merinon värit näkyvissä nettikaupassa vai onko myymälässä enenmmän värejä tarjolla kun nettikaupassa?
  Iikku

  VastaaPoista