tiistai 13. joulukuuta 2011

11 yötä jouluun...

Joulukalenterista on avautunut jo 13 luukkua. Perjantain luukusta avautui ohje Drops Andes huiviin ja maanantaina luukusta tupsahti paperinarukukka koristeet led-valoille.

PAPERINARUKORISTE LED-VALOILLA
menekki: 100g ohutta paperinarua, rosekukkalaite (Clover hana-ami), led-valot 40 lamppua.

Tee kukkalaitteella 2-3 kertaisia kukkia laitteen ohjeen mukaan. Voit tehdä kukkasen jokaiseen led-valoon tai jättää muutaman valon väliin ja tehdä joka toiseen tai joka kolmanteen valoon. Valokoriste on kaunis tunnelman luoja kotiin.
ROMANTTINEN HUIVI
menekki: Drops Andes 150g, puikot 9mm, virkkuukoukku 6-8mm, yksi nappi.

Luo: 4 silmukkaa, neulo aina oikeaa koko työ. Lisää samassa reunassa joka 4. kerros silmukka siten että neulot ensimmäisen silmukan ensi etureunasta , sitten takareunasta. Neulo näin kunnes työn leveys on n. 25 cm, aloita kavennukset.
Kavenna samassa reunassa missä teit lisäykset siten että neulot joka 4. krs kaksi ensimmäistä silmukkaa oikein yhteen kunnes jäljellä 4 silmukkaa, päätä työ.
Virkkaa huivin kolmioreunaan kiinteitä silmukoita koko matka, huivin päässä virkkaa 6 ketjusilmukkaa ja hyppää 4 viimeisen silmukan yli (aloituksen tai lopetusken 4 silmukkaa) ja kiinnitä kiinteällä silmukalla, käänny.
Virkkaa tähän ketjusilmukkalenkkiin 7 pylvästä = napinläpi, hyppää yhden silmukan yli ja kiinitä kiinteällä silmukalla, hyppää taas yhden silmukanyli ja virkkaa seuraavaan 6 pylvästä, hyppää yhden silmukan yli ja kiinnitä kiinteällä silmukalla, jatka tähän tapaan koko reuna loppu puolelle. Tee viimeiseksi huivin kärkeen 7 pylvään ryhmä, tähän kiinnitetään nappi.
Virkattu reuna jää vähän röyhelömäiseksi.
Viikonloppuna oli sen verran suojasäätä että me koristeltiin lasten kanssa pihaa, teimme lumilyhtyjä, ison lumipupun vartioimaan taloa :D , laitettiin vanhat metalliportiti pihaan pystyyn ja portti olisi tarkoistus lasten kanssa koristella lasipurkki tuikkukipoin, näistä kuvia myöhemmin.


Ihana sattuma, löysin kasvimaalta ämpärin johon oli jäätynyt sen verran vettä että sain siitä lumilyhdyn portin pieleen...


Tunnelmallista joulun odotusta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti