maanantai 10. tammikuuta 2011

Neulojan vihollinen - Pimeys!

Jokainen käsitöitä harrastava on varmasti törmännyt ongelmaa pimeys tai riittämätön valonmäärä.
Viikonlopun reissulle Espooseen varasin reilusti lankaa ja muutaman hyvän ohjeen sillä eihän sitä pysty istumaan autossa 3.5 tuntia suuntaansa vain kuunnellen musiikkia kun voi neuloakin. Olen aiemminkin käynyt taistelua mistä valoa pimeään autoon niin ettei se häiritsisi kuskia. On kokeiltu otsalamppua, odotettu aina alkavia katuvaloja, neulottu radion etupaneelin valossa ja käytetty hyväksi takana tulevan ajovaloja.

Olen sen tyylin matkailija että perus paperikarttaa ei voita mikään. Navigaattori löytyy ja kulkee pitkillä matkoilla mukana "kun kaikilla muillakin on" -periaatteella. Mutta nyt hyvät kanssa neulojat olen löytänyt navigaattorilleni täydellisen tarkoituksen ja se toimii näin: asennetaan navigaattori apukuskin ikkunaan, suunnataan hivenen alaviistoon ja päiväasetukset päälle, TADAA! täydellinen valo joka ei häiritse kuskia mutta on riittävä neulomiseen ja pysyy ikkunassa imukupilla kiinni! voi toki välillä myös tarkastaa ajo-ohjeita...

Niinpä sitä syntyi ajomatkalla lapaset Classic Alpacasta 100% Alpaca, 4mm puikoille (poistuva lanka Dropsilta mutta vielä muutamia värejä myymälässä)
Aivan ihana lanka lasten rukkasiin aluslapasiksi ja pysyy kädet lämpöisenä.Innostui aloittamaan ajomatkalla myös pitsi boleroa. Kalaverkkoneuloksella 2 o yhteen, lk. Toistetaan samaa molemmin puolin. Boleron malli on vielä suunnitelmissa mutta jotakin simppeliä yhden kappaleen ratkaisulla.
Lankana Drops Vivaldi villa/mohair/polyamidi sekoitelanka puikoille 3.5-4.5mmPäätin taas kerran aloittaa February lady sweater-mallilla neuleen. Lankana Drops Lima villa/alpaca sekoite. Pystyin tällä kertaa neulomaan täysin ohjeen mukaan jopa 4 kerrosta ja sitten taas mentiin. Tiedän että minulla on aina ollut ongelmana seurata annettua ohjetta ja tarve suunnitella sekä soveltaa koko ajan. Neuletakista tulee siis paita pienillä pussihihoilla ja pitsiä löytyy paidan helmasta ja ehkä hihoista jollakin tapaa.Garnstudiolta saapuu kuormaa toivottavasti jo perjantaina. Kuormassa on uutuus Andes ja ensiviikolle saamme kauan odotettua Baby Alpaca-silkkilankaa!!

Kevään ensimmäinen neuletapaaminen on tällä viikolla, muista ilmoittautuminen. Kurssilistat rupee olemaan valmiina ja päivitetään tällä viikolla. Kursseille on taas max. osallistujamäärä joten muista varata paikkasi ajoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti