torstai 27. toukokuuta 2010

Virkattumatto

Aloitin virkkaamaan matonkuteista mattoa. Mallina toimi kauan sitten tekemäni pieni pitsiliina ja tällainen siitä nyt sitten tuli. Maton halkaisija on noin 70 cm ja kuteita meni kokonainen 1kg vyyhti ja sitten noin 4m toisesta vyyhdistä.


Ohje mattoon.

Aloitus: 10 kjs, yhdistä renkaaksi.

1.krs. Virkkaa 21p renkaaseen, sulje kerros ks

2.krs. Virkkaa 6 kjs, jätä 1p väliin ja liitä rengas ks:lla seuraavaan pylvääseen, jatka tähän tapaan koko krs, yht.10 lenkkiä.

3.krs Siirry seuraavalle kerrokselle virkkaamalla piilosilmukoita krs:n 2 ensimmäisen lenkin puoliväliin asti, jatka virkkaamalla 8 kjs ja kiinnitä krs:n 2 toiseen lenkkiin ks:lla, 8 kjs ja kiinnitä seuraavaan lenkkiin, jatka koko krs yht.10 lenkkiä.

4.krs Siirry taas seuraavalle krs:lle piilosilmukoilla kuten edellä, virkkaa 10 kjs ja kiinnitä krs:n 3 toiseen lenkkiin, jatka koko krs yht.10 lenkkiä.

5.krs Siirry seuraavalle kerrokselle kuten edellä ja virkkaa 12 kjs ja kiinnitä krs.4 toiseen lenkkiin ja jatka koko krs, yht. 10 lenkkiä

6.krs Virkkaa 3kjs ja tee edellisen kerroksen lenkkiin 4 pp, 8kjs, 4pp ja siirry kjs:lla seuraavan lenkkiin tehden taas tähän lenkkiin 4pp, 8kjs, 4pp ja taas kjs:lla seuraavaan, toista koko kerros eli kaikki 10 lenkkiä. lopeta kerros p:een

7.krs Siirry seuraavalle kerrokselle 5kjs:lla ja virkkaa taas edellisen kerroksen ketjusilmukkalenkkiin 4pp, 8kjs, 4pp, 2kjs ja p edellisen kerroksen kahden 4pp sarjojen väliin jossa 1kjs:kka, 2kjs ja virkkaa taas seuraavaan lenkkiin 4pp, 8kjs, 4pp, jatka koko kerros ja lopeta kerroksen alun 5 kjs ketjun keskimmäiseen kiinteällä silmukalla.

8.krs Virkka 5kjs, 4pp, 4kjs, 4pp, 4kjs, p, 4kjs ja seuraavaan lenkkiin taas 4pp,4kjs,4pp, 4kjs, p, 4kjs ja seuraavaan lenkkiin, jatka koko kerros loppuun. Lopuksi 4kjs ja kiinnitä ks kerroksen alkuun.

Selkeän ohjeen kirjoittaminen on aina haaste, joten jos huomaat jotain mikä ei vaan täsmää ohjeessa ota yhteys poppeli@poppeli.fi.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa joten yritin saada mahdollisimman selkeän kuvan matosta tuohon alkuun.
Matto -ja ontelokuteita löytyy nyt useammassa värissä Poppelin myymälästä.


Zauberball sain uusia värejä kaksi kappaletta


Filzwolleen saimme myös muutaman värin lisää, pehmeä merinovilla soveltuu niin huovutukseen kuin kehräämiseenkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti