torstai 29. huhtikuuta 2010

Vanhaa, Uutta, Vanhaa

Ajattelin kirjoittaa pienen pläjäyksen löydöistä ja "aarteistani"

Kuvassa alla on piironki jonka löysin työpaikkani roskakatoksesta vuosi sitten. Piirongista puuttui laatikot, maali hilseili ja ylälokeroiden välistä oli sahattu (oletettavasti) peili pois. Nyt piironki on saanut uudet laatikot ja maalin, vielä vaihdan lukot ja vetimet samanlaisiksi. Piironki asetetaan seinää vasten ja ylälaatikoiden väliin tulee seinälle erillinen peili.
Kiitän projektiini osallistuneita!Löysin kotipaikkakuntani Antiikkimyymälästä (2006) piirongin, josta oli jäänyt kesken entisöinti. Hetken miettimisen jälkeen sain isäni projektiin mukaan. Piironki hiottiin uudelleen, petsattiin ja lukot/ vetimet vaihdettiin uusiin. Tämä on jostain noin 1920 -1930 -luvulta.Toisen roska on toisen aarre, näistä roskakatos löydöistä tulee pojille lukulamput. Pientä fiksausta vaatii..
Tämän tuolin olen löytänyt mummulastani. Tuolilla on se hauska tarina että isäni on kuvattu tässä 1-vuotiaana, joten kuvasin myös esikoiseni tässä 1-vuotiaana. Tuoli on isäni mummulasta joten ikää löytyy..
Bongasin eilen ihan uudet kevään leskenlehdet. Olen yrittänyt näitä katsella mutta turhaan ja nyt ne löytyivät omalta pihamaalta!
Peltipurkit se intohimo ja kirous. Näitä kertyy ja jostain kumman syystä tunnen vetoa juuri purkkeihin ja rasioihin. Kahvipurkit, peltirasiat vanhat, uudet, kuviolliset ja yksiväriset kaikki käy!
Alla ruusupurkki joita olen keräillyt kirppiksiltä, sinivalkoinen purkki on 1950 -luvulta ja siinä on tietääkseni myyty kaakaota. Alimpana pienet raita purkit ovat 1970 -luvun Aarikkaa ja sarjaan kuuluu myös isompiakin tölkkejä.


1 kommentti:

  1. hei vaan !tutuilta näyttää 40-luvulla syntyneelle.Pieni piironki on kuin kotoani ja kahvi oli mökillä just tollasessa purkissa.Kaakao vähän myöhemmin lapseni aikaan.

    VastaaPoista