perjantai 10. helmikuuta 2012

Lämpöä paukkuviin pakkasiin

Pakkaslukemat hipovat taas melkein -30 astetta joten nyt on lämpöisten lapasten, huivien ja pipojen aikaa. Neuloin itselleni Drops Eskimosta paksut peruslapaset. Paksujen lapasten alle voi tarvittaessa laittaa vaikka ohuemmat lapaset tuomaan lisälämpöä.

LAPASET
lanka: Drops Eskimo 100g (50g/kerä), 6mm sukkapuikot
(Lankakustannukset lapaspariin, Poppelin hinnoilla 4.40 eur)

Luo 28 silmukkaa

-Neulo 1 kerros oikein, 1 kerros nurin
- Neulo sileää neuletta 9 kerrosta ja neulo sitten kerros nurin (koristeraita)
- Neulo 11 kerrosta sileää ja neulo sitten erivärisellä langalla puikon 1 alusta 6 silmukkaa, peukaloa varten.
- Neulo 22 kerrosta sileää ja aloita kärkikavennukset. Neulo puikon 1 lopussa 2oikein yhteen etureunoista, puikon 2 alussa takareunoista, puikon 3 lopussa etureunoista ja puikon 4 alussa takareunoista. Kunnes jäljellä 4 silmukkaa, katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi. päättele lanka.

Peukalo:
- Poimi suilmukat kolmelle sukkapuikolle yht 13 silmukkaa. Neulo 10 kerrosta ja tee kärkikavennus kuten lapasen kärjessä.


Drops Alpacasta neuloin kaksinkerroin aluslapaset esikoiselle. Kaupan talvirukkaset eivät ole ihan niin lämpöisä paukkupakkasilla joten Alpaca on loistava ja lämmin lanka aluslapasiin.

Kuvassa neulottu Alpaca 7815 ja 7238 värit yhteen.Drops Fabel on riittoisa 75% villaa 25% polyamidia sisältävä sukkalanka / yleislanka. Yhdestä kerästä syntyy ohut lapaspari ja nyt helmikuun ajan Drops Fabel langat Poppelissa -25%.

Lapasparin kustannukset, Poppelin hinnoilla nyt vain 2 eur!Ystävänpäivä lähestyy

Alla muutamat ideat ystävän muistamiselle. Ohjeet www.ravelry.com, alla olevat työt ovat ilmaisohjeista sekä lasinaluset että virkatut sydämet. Työt on toteuttanut Hilla Tulineito. Hillan virkkauskursseja löytyy Poppelin kurssitarjonnasta mm. Amigurumi, virkatut pipot ja virkatut pöllörannekkeet. kts. www.poppeli.fi -) Kurssit

Hyvää ja tällä hetkellä Aurinkoista viikonloppua kaikille!!


terv. Pauliina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti