perjantai 14. lokakuuta 2011

Kiireistä lokakuuta ja vähän koukkuamista

Lokakuu porskuttaa vauhdilla ja paljon on tehtävää. Rakennuksemme on siinä vaiheessa että muutto keskimmäiseen kerrokseen tapahtuu nyt lokakuussa eli siis kahden viikon aikana. Hyvältä näyttää paikat ja valmista rupee olemaan, kunhan saamme tavarat muutettua ja kahvit juotua uudessa kodissa otan teille kuvia tästä pii-iitkästä projektistamme joka siis vielä jaa-aatkuu pitkään.

Koukkuaminen on vanha tekniikka joka on herättänyt taas kiinnostusta käsityöihmisten parissa. Koukkuamalla voit leikkiä langoissa, yhdistää ohutta ja paksua tai ihan erilaisia lankoja keskenään. Teimme Oulun kädentaitomessuille lapasen ko. tekniikalla ja tässä olisi ohje tuohon lapaseen joka meillä oli näytteenä mukana. Lapasen löydät Poppelin Jyväskylän liikkeestä.

Koukuttu lapanen / S - L naistenmalli
- yksi koukuttu kerros sisältää keräys ja päättely osuuden

- Väri A: tee 25 - 27 kjs (miesten lapanen 30-32kjs) ja sulje ps:lla renkaaksi.
1.krs. kerää silmukoita koukulle n. 15 siten että menet kjs läpi ja haet langan koukulle, kun olet näin kerännyt 15 silmukkaa työnnä kerätyt silmukat koukun toiseen päähän ja käännä työ käsissäsi niin että olt nurjalla puolella työtä. Liitä Väri B vetämällä lanka viimeisen silmukan läpi. Nyt työssä on 14 s värillä A ja 1 s värillä B. Otan lanka koukulle ja vedä se 2 silmukan läpi, toista kunnes jäljellä 2 silmukkaa väriä A. Käännä työ ja toista yllä mainittua koko kerros.

2. krs. Nyt työhön on muodostunut pystysuuntaisia lankalenkkejä työn oikealle puolelle. Tästä eteenpäin mennään koukulla pystylenkin läpi ja haetaan lanka koukulle. Käänny ja päättele kerätyt silmukat langalla B kuten ensimmäisen kerroksella ohjeistettiin.
Toista kerrosta 2 yhteensä 10 kerrosta.

Peukalon kohta. Tee 7 kjs ja kiinnitä se 7 silmukanpäähän aloituskohdasta piilosilmukalla, katkaise lanka ja palaa 7 kjs alku silmukkaan. Jatka koukkuamista kuten tähän asti.
Kun lapanen peittää pikkurillin (peukalosta noin 16 kerrosta) Aloita kärkikavennukset.

Kärkikavennus: jaa lapanen etu -ja takakappaleisiin suhteessa peukaloon. Kavenna molemmin puolin työtä sitten että etupuolen alussa menet koukulla 2 lankalenkin läpi ja haet langan koukulle sekä etupuolen 2 viimesitä lanka lenkkiä koukulle ja haet langan, toista sama lapasen takapuolella. Näin kerrokselta on kaventunut 4 silmukkaa. Jatka kavennuksia kunnes jäljellä 4 silmukkaa, vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele.

Peukalo: Kerää koukulla lankalenkit peukalo aukon ympäriltä ja koukkua kuten aiemmin kunnes peukalo yltää kynnen alareunaan (noin 9 kerrosta) Kavenna kärki kuten lapasessa. Kun jäljellä 4 silmukkaa vedä lanka läpi ja päättele.

Koukkua toinen lapanen peilikuvaksi.

Mikäli ohjeesta on jotakin kysyttävää, autamme mielelämme.
Yhteydenotot poppeli@poppeli.fi

Valmis koukuttu lapanen.
Lankana Drops Eskimo 100g ja Drops Karisma SW 50g

Kärkikavennus

Samalla ohjeella rantaanlämmitin. Työ päätetty kun

sormet alkavat.

Koukkuaminen on kivaa!!!Tunisialaisia koukkuamiskoukkuja on tilattavissa Poppelista. Suuren suosion myötä koukut ovat hetkellisesti lopussa mutta otamme sähköpostivarauksia ja laitamme koukkuja toimitukseen sen mukaan. Saamme lisää koukkuja taas ensiviikolla.


2 kommenttia:

  1. Hei! Ostin Teiltä Tampereen messuilta koukkuamiaspaketin (lanka+koukku+ohje) näihin lapasiin. Sain samalla perehdytyksen koukkuamiseen ja sainkin heti samaisena iltana lapasen hyvin alulle ohjeilla. Valitettavasti tekeminen juuttui peukalon kohdalle, jonka tekoa en messuilla valitettavasti huomannut tarkemmin kysellä. Lähtötilanne siis on että koukulla on 2 silmukkaa väriä A sekä yksi silmukka väriä B. Ohjeistus on että tee 7 ketjusilmukkaa ja hypää 7 silmukan yli. Olen kokeillut erilaisia variaatioita, mutta mikään yritelmäni ei oikein tunnu oikealta ja kaipaisinkin takennusta ohjeeseen.

    VastaaPoista
  2. Jee! Vihdoinkin koukkuamisohje! Kiitos!

    VastaaPoista