maanantai 9. toukokuuta 2011

Kesäkasseja 2011

Virkattuja kesäkasseja Dropsin langoista ja Taitopirkanmaan mini paperinarusta. Ohjeet ovat kertaalleen testineulottuja mutta mikäli sinulla tulee kysyttävää / huomautettavaa ohjeista ota yhteyttä: poppeli@poppeli.fi

KESÄKASSI-KUKKIVA

Ohje: Poppeli

Menekki: 100g, DROPS Bomul-Lin (puuvilla-pellava)

Koukku: 4,5mm

Halkaisija: n. 26cm1.krs.
2kjs, tee ensimmäiseen silmukkaan 8 kiinteää silmukkaa

2.krs.
Virkkaa jokaiseen ks:an takareunaan 3 pylvään ryppäitä, virkkaa 2kjs väliin ja toista.
(Virkkaa ensimmäinen pylväs siten että jätä koukulle 2s:aa ja aloita virkkaamaan seuraavaa pylvästä, näin ollen sinulla on kolmannen pylvään kohdalla 4 silmukkaa koukulla, ota vielä lanka koukulle ja vedä kaikkien silmukoiden läpi)

3.krs.
Virkkaa seuraavalla kerroksella ed krs:n kjs lenkkiin 2 x 4 p ryppäitä ja virkkaa aina väliin
2 kjs:aa

4.krs.
Virkkaa seuraavalla kerroksella joka toiseen 2 ketjusilmukan lenkkiin 1 x 4p rypäs ja joka toiseen 2 x 4p rypäs, tee aina 2 kjs:aa ryppään väliin.

5.krs.
Seuraavalla kerroksella virkkaa 2 peräkkäiseen kjs lenkkiin 1 x 4 p rypäs ja joka kolmanteen 2 x 4 p rypäs, tee 2 kjs:aa aina ryppään väliin.

6.krs.
Seuraavalla kerroksella virkkaa 3 peräkkäiseen kjs lenkkiin 1 x 4p rypäs ja joka 4. 2 x 4p rypäs, tee 2kjs:aa aina ryppään väliin


HUOM! Virkkaa kerroksien 4-6; 2 x 4p rypäs aina samaan kohtaan suhteessa ed.kerroksen ryppään kanssa.


Virkkaa ketjusilmukka nauhaa niin pitkästi että se kiertää virkatun ympyränja siitä riittää hyvän kokoiseen olkahihnaan. Virkkaa ketjusilmukkanauhaan 2 kerrosta pylväitä.


Virkkaa kiinteillä silmukoilla olkahihna kiertämään ympärät, ja jätä laukun suulle riittävästi kokoa. Ompele laukun kiinnitykseksi nappi ja lenkki esim. ketjusilmukoilla.

KESÄKASSI - KESÄNVIHREÄ

Ohje: Poppeli

Menekki: 100g, DROPS Paris (puuvilla)

Koukku: 4.5mm

Koko: lev. 25 cm, kork. 20cmVirkkaa löyhästi 28 kjs. Tee 2 pylvästä koukusta lukien 3:teen silmukkaan, jätä väliin 2 kjs ja tee 3 pylvästä seuraavaan silmukkaan. Jatka koko sivu loppuun näin.

Virkkaa aloitus ketjusilmukka nauhan toinen puoli samoin, eli tee 3 pylvästä samaan s:aan kuin kuin toisella sivulla. Pylväsryhmätovat siis vastakkain. (Tämä aloitus on kassin pohja eli virkataan ketjusilmukkanauha molemmin puolin)

Kun olet virkannut nauhan toisen sivun, sulje kerros ps:lla aloituksen 3 kjs:aan

Työ etenee siten että virkataan aina 3 pylvästä samaan ketjusilmukka lenkkiin ja väliin virkataan 2 kjs:aa. kerros suljetaan ps:lla ja ketjusilmukoilla siirrytään seuraavalle kerrokselle.

Virkkaa pylväitä aina ed.kerroksen kjs lenkkiin.

Toista kerroksia 14 kertaa.

Virkkaa kiinteitä silmukoita 7 kerrosta.

Merkkaa sivusaumat silmukkamerkillä.

Virkkaa merkistä eteenpäin 6 kiinteää silmukkaa ja sen jälkeen 35 ketjusilmukkaa. Kiinnitä kjs:t toisen sivun 6. silmukkaan ennen s-merkkiä. Virkkaa kiinteitä 12 s ja tee 35 kjs:aa, jotka kiinnität 6. silmukkaan enen toisen sivun s-merkkiä.

Virkkaa kiinteitä silmukoita kunnes laukun kahva on mieleisesi levyinen.

KESÄKASSI - ORANSSI

Ohje: Poppeli

Menekki: 100g, Taitopirkanmaan mini paperinarua

Puikot: 60cm / 9mm

koko: 25 cm x 35x cm
(Kassi edellä kuvattujen kassien alla)
Luo 60cm / 9mm pyöröpuikolle 60 silmukkaa, neulo tuupina n. 30-35 cm. Virkaa kassinpohja kiinteillä silmukoilla umpeen. Virkkaa kassin suuhun 2-4 kerrosta kiinteitä. Virkkaa ketjusilmukoita haluttu pituus (=kassin kahva) ja tee tähän kjs:a nauhaan 1 kerros pylväitä, tee toinen nauha samoin ja ompele nauhat kassin suuhun kahvoiksi.

Vinkki! Jos paperinaru tuntuu kovalta työstää suihkuta vähän vettä paperikelan päälle ja napu pehmenee vähän. Taitopirkanmaan paperinarut ovat kaikki vesipestäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti